vercukormero

Tavaszi fáradtság vagy cukorbetegség?

A fáradtság egy teljesen normális állapot, de csak észszerű keretek között. Az állandóan fennálló fáradtság már nem tekinthető normálisnak. Ebben az esetben gondolni kell arra is, hogy a hátterében cukorbetegség állhat.

Magyarországon minden egyes diagnosztizált cukorbetegre jut egy még diagnosztizálatlan beteg. Ez nem jelenti azt, hogy ebben az esetben a diabétesz még nem roncsolja, akár visszafordíthatatlanul is a szervezetünket. A cukorbetegség akár több évig is tünetmentes lehet és a beteg nem veszi komolyan a jelentkező tüneteket – mint amilyen az állandó fáradtság érzés. Pedig a diabétesz tünetei között előkelő helyet foglal el a fáradtság is. Ezért nem mindegy, hogy milyen régóta, és milyen rendszeresen áll fenn.  A kialvatlanság mellett a helytelen életmód, a egészségtelen táplálkozás, örökletes tényezők és egy sor más részlet is hozzájárulhat ahhoz, hogy a szervezetben 2-es típusú cukorbetegség alakuljon ki.

Szervezetünk üzemanyaga a glükóz, ami a vérkeringésük segítségével jut el a sejtekhez, ahol azok inzulin jelenlétében felveszik azt. Az inzulin nevű hormont a hasnyálmirigyünk állítja elő. A glükózt a szervezetünk a bevitt táplálékból állítja elő. Ha a bevitt cukor mennyisége túl magas, az megemeli a vér cukorszintjét is, ami több inzulin termelésére ösztönzi a hasnyálmirigyünket. Ez egy normális folyamat, de csak akkor, ha a vércukorszintünk nem folyamatosan magas. Ebben az esetben kezdetben gyengül a sejtek inzulinérzékenysége – vagyis ugyanakkora mennyiségű glükóz felvételéhez több inzulin kell -, a hasnyálmirigyünk extra munkája miatt kifáradhat, vagyis az inzulintermelés sem lesz kielégítő. Ez pedig hosszabb távon részleges, vagy teljes termelésleálláshoz is vezethet így pedig inzulinpótlásra szorulhatunk.

Cukorbetegséggel kapcsolatos cikkjeink

Cukorbetegség
Admin Naturl

Édes élet cukor nélkül

A sok édesítőszer hatására ma már a cukorbetegséggel küzdőknek sem kell lemondaniuk az édességekről. Diabetikus készítmények Ma már nagyon sokféle diabetikus termék van a cukorbetegek

Tovább olvasom »
Cukorbetegség
Admin Naturl

Mi az inzulinrezisztencia?

Az inzulinrezisztenciát nevezhetjük komplex anyagcsere eltérésnek is. Abban az esetben alakul ki akkor, amikor a célsejtek inzulinjelre érkező válasza gyengül, vagyis csökken a szőlőcukor felvétele

Tovább olvasom »

Termék ajánló

2013 - 2019 © Herba-D | All Rights Reserved