vercukor_ellenorzes2

Hogyan erősíthetik a cukorbetegek az immunrendszerüket?

Immunrendszerünk normális működése biztosítja, hogy szervezetünk egészséges működését. Zavara esetén felborul az egyensúly és kóros folyamatok indulnak be.

Immunrendszerünk tulajdonképpen egy védekező rendszer, amely szervezetünk belső önállóságának védelmére jött létre. Az a feladata, hogy felismerje és megsemmisítse a szervezetünkbe bekerülő idegen anyagokat. Immunrenszerünk összetevői:

  • nyirokrendszerünk
  • a vérben keringő fehérvérsejtek,
  • kötőszöveti sejtek,
  • egyes szerveink, pl. a csecsemőmirigy és a lép.

A cukorbetegség két csoportja közül az inzulinfüggő 1-es típust tekinthetjük autoimmun betegségnek, szemben a gyakoribb 2-es típusúval, amelyet egyáltalán hiszünk annak. Számtalan vizsgálat igazolta azt, hogy az ebben a betegségben szenvedő embereknek másként működik az immunrendszere. A legfrissebb kutatások arra a következtetésre jutottak, hogy a 2-es típusú cukorbetegek vérében olyan antitestek találhatók, melyek megtámadják a szervezet egyes fehérvérsejtjeit.

Bár mai tudásunk szerint a diabétesz nem gyengíti az immunrendszerünket, a magas vércukortartalomnak köszönhetően a baktériumok, a gombák és más élősködő mikroorganizmusok könnyen elszaporodnak a szervezetben. Emiatt elgyengül a cukorbetegek immunrendszere és nem tudja teljes mértékben megsemmisíteni a kórokozókat és beteg gyakrabban van kitéve különböző fertőzéseknek, gyulladásoknak, melyek lassan gyógyulnak és sokszor ismétlődnek.

Ezen az állapoton javíthatunk kiegyensúlyozott táplálkozással, megfelelő diétával. Ha odafigyelünk és a normális értéken tartjuk vércukorszintünket, akkor lényegesen javulhat immunrendszerünk állapota.

Cukorbetegséggel kapcsolatos cikkjeink

Cukorbetegség
Admin Naturl

Édes élet cukor nélkül

A sok édesítőszer hatására ma már a cukorbetegséggel küzdőknek sem kell lemondaniuk az édességekről. Diabetikus készítmények Ma már nagyon sokféle diabetikus termék van a cukorbetegek

Tovább olvasom »
Cukorbetegség
Admin Naturl

Mi az inzulinrezisztencia?

Az inzulinrezisztenciát nevezhetjük komplex anyagcsere eltérésnek is. Abban az esetben alakul ki akkor, amikor a célsejtek inzulinjelre érkező válasza gyengül, vagyis csökken a szőlőcukor felvétele

Tovább olvasom »

Termék ajánló

2013 - 2019 © Herba-D | All Rights Reserved