vérhígító

Véralvadásgátlóval együtt lehet szedni? – I.rész

“Véralvadásgátlóval együtt lehet szedni?” – talán ez a leggyakoribb kérdés, amit kapunk a termékeink kapcsán. Cikkünk 2 részből áll, ebben a részben azt járjuk körbe, hogy miért nőtt meg a trombózisveszély napjainkban? 

NATUR-L
vérhígító

Az utóbbi években megfigyelhetjük, hogy a háziorvosok egyre több páciensnek írnak fel a véralvadásgátlókat (másnéven vérhígítót).

A 3 leggyakoribb az Aspirin Protect, a Warfarin és az Eliquis.

Miért van szükség vérhígítókra?

Az egészséges testben a vérlemezkék akkor tapadnak össze, amikor erre szükség van.

Az aktivált vérlemezkék összekapcsolódnak a sérült érfallal és egymással egy speciális receptoron keresztül. Ennek eredményeként a sérült területet betömítő vérrög képződik, ami segít a vérzés megállításában.

Ez a folyamat része az egészséges véralvadásnak, és kulcsfontosságú a sérülések gyógyulásában és a vérveszteség megelőzésében. Azonban ha a vérlemezkék összetapadása túlzott vagy nem megfelelően szabályozott, trombózishoz vezethet, ami komoly egészségügyi problémákat, például szívinfarktust vagy stroke-ot okozhat.

5 ok, amiért egyre több embernél áll fenn a vérrögképződés esélye

  • Magas vérnyomás: A magas vérnyomás (hipertónia) növelheti a vérlemezkék összecsapódását, ami a vérrögképződés kockázatát is növelheti. A hosszú távú, nem kezelt magas vérnyomás növelheti az érrendszeri sérülések kockázatát, ami tovább növelheti a vérlemezkék összecsapódását.
  • Dohányzás: A dohányzás is növelheti a vérlemezkék összecsapódását és a vérrögképződés kockázatát. A dohányzásnak számos negatív hatása van az érrendszerre, amelyek közül egyik az érfalak károsodása és a vérrögképződés kockázatának növekedése.
  • Egészségtelen életmód: Az egészségtelen étrend, a mozgásszegény életmód és az elhízás mind olyan tényezők, amelyek növelhetik a vérrögképződés és a vérlemezkék összecsapódásának kockázatát.
  • Bizonyos gyógyszerek: Bizonyos gyógyszerek, például bizonyos típusú fogamzásgátlók és hormonterápiák  befolyásolhatják a vérlemezkék összecsapódását és a vérrögképződést.
  • Covid és egyéb vírusfertőzések: Sajnos a Covidnak és bizonyos tanulmányok szerint a Covid elleni oltásoknak is lehet vérrögképző hatása. 

Azon érdemes elgondolkodni, hogy ember alapvetően úgy lett megalkotva, hogy a természetben megtalálható növényekkel és állatokkal táplálkozzon…gyűjtögessen, vadásszon, földet műveljen, tehát a napi betevőért aktívan megdolgozzon. Mozogjon. Ez a természetes létállapot, amely évmilliókig egyben tartott minket. Csak az utóbbi 50-100 évben váltunk egészségtelenül kényelmessé.

Az elmúlt évtizedek teljesen más irányba terelték – a főleg városi – embert. Aki dohányzik, egész nap a tévé/számítógép előtt ül, zsíros, cukros, tartósítószeres ételeket fogyaszt és azokat üdítő italokkal vagy alkohollal öblíti le, az egy olyan életmódot választ, ami sajnos a lehető legtávolabb áll a természet rendjétől. 

Aki mozgásszegény életmódot él, nem csak magas vérnyomással és cukorbetegséggel számolhat, hanem trombózissal és stroke-kal is.

Ilyenkor persze egyszerűbbnek tűnik 5-10 féle gyógyszer beszedése, mint egy teljes életmódváltás. A helytelen életmód egyébként nem csak a testet teszi tönkre, hanem a hangulatnak, közérzetnek sem tesz jót. Sokan tehát az egész életüket feláldozzák a kényelem oltárán.

Aki törekszik a természetes állapotra, ápolja a testét, mozog (napi séta, kertészkedés, torna), kiegyensúlyozottan táplálkozik és elsősorban vizet iszik, annak sokkal jobban funkcionál a teste és a lelke is. Jóval ritkábban van szüksége arra, hogy gyógyszerekkel tartsa kordában a vérlemezkék működését. Ha genetikai hajlam van a trombózisra vagy olyan egészségügyi tényező áll fenn, ami helyes életmód mellett is fokozott kockázatot jelent, akkor persze vigyázni kell és az orvos által előírt gyógyszereket szigorúan szedni!

Sajnos sokan vannak, akik mindent megtesznek az egészség érdekében, de pl. egy olyan fertőzés, mint a Covid tette hajlamossá őket a trombózisra. 

NATUR-L

Következő cikkünkben azt vesszük át, hogy melyik véralvadásgátlóval melyik gyógynövényt lehet és nem lehet együtt szedni, mi erősíti fel a hatását, mi gyengíti le! 

A jó hír az, hogy semmi sem fekete vagy fehér, ezen a területen is van lehetőségünk választani! 🙂 

Ganoderma >> – a jó közérzetért

Süngomba >> – a szellemi frissességért

Gyapjas tintagomba >> – az egészséges vércukorszintért

Kínai hernyógomba >>energetizáló, élénkítő

Bokrosgomba >> – az erős csontokért

Shiitake gomba >> – a tápanyaggazdag koleszterincsökkentő

Patkónyelv gomba >> – a legnagyobb bajban is segít

Hamvaskéreg gomba >> – a fagyos észak gyógygombája

2023 © Natur-L | Minden jog fenntartva

error: VÉDETT TARTALOM, KÉREM NE MÁSOLJA!
×
×

Cart