Mondd, te mit választanál: gyógynövényt vagy gyógyszert?

Az egészséges életmód egyik titka, hogy olyan dolgokat veszünk magunkhoz, amelyek kevés összetevőből készülnek és közel állnak a természetes állapotukhoz. Ez igaz ételre, italra, de még a gyógyszerekre, vitaminokra is.

A természet erejével semmi sem érhet fel!

A természetben megtalálhatóak olyan növények, melyek fogyasztása csak a javunkat szolgálja. Ilyen például a fokhagyma. Antibakteriális, védi az immunrendszert, tisztítja az ereket. Minden áldott nap enni kéne. Ilyen a galagonya. Értágító és csökkenti a vérnyomást, védi a szívet.

De honnan szerezzen galagonya bogyót vagy olajfalevelet? Ha mindennap fokhagymát enne, egy idő után a házastársa beadná a válópert. A természetes megoldások keresése néha macerás, ez tény. 

Nem tudom, tisztában van-e azzal, hogy sok patikában kapható gyógyszer alapja is gyógynövény. Mikor bebizonyosodik, hogy egy gyógynövény valóban hatásos, kivonják belőle a hatóanyagot. 

Sok esetben ezután a gyógyszergyárak modellezik a hatóanyag molekuláris szerkezetét és mesterségesen kezdik előállítani, mert így olcsóbb. Hozzátesznek további szintetikus anyagokat, így készülnek a gyógyszerek. A hatóanyag megegyezik az eredeti, gyógynövényben található hatóanyaggal, de a végeredmény körülbelül olyan, mintha egy pohár kólát hasonlítanánk össze egy marék mandulával. Mindkettőben 150 kalória van, ami energiát ad, de amíg a kólában nincsen tápanyag csak mesterséges anyagok, addig a mandula, amellett, hogy energiát ad, feltölti a szervezetet fehérjével, rostokkal, ásványi anyagokkal is.

Ugyanígy érdemes gondolni a természetes étrendkiegészítőkre is. Amellett, hogy tágítja az ereket, az emésztésnek is jót tesz. Amellett, hogy tisztítja az ereket a lerakódástól, még a szervezet más táján lobogó gyulladást is enyhíti. A gyógyszereknél ez pont fordítva van! Leviszi a vérnyomást, de kicsinálja a gyomrot. Csökkenti a koleszterint, de terheli a májat. 

Természetesen nem minden problémára létezik gyógynövényes megoldás. Ha fáj a feje, nincs az a gyógynövény, ami húsz percen belül olyan hatásosan csillapítaná a fájdalmát, mint az ibuprofen vagy a paracetamol. 

Azt sem mondom, hogyha az orvosa felírta Önnek a vérnyomáscsökkentő tablettát, akkor dobja a kukába és szedjen galagonya kapszulát. Szó sincs róla. De fontos, hogy megértse az összefüggéseket a testében zajló folyamatokkal kapcsolatban.

A vérnyomás leghatásosabb csökkentését az étrendje és életmódja változtatásával érheti el. Emellett érdemes természetes étrend-kiegészítőt szedni, ami szelíden zabolázza meg a vérnyomását, azzal, hogy pl. tisztítja és tágítja az ereket. Ezzel párhuzamosan lehet a gyógyszeradagot csökkenteni. Ha életmódváltásra és természetes megoldásokra adja a fejét, a gyógyszereket IDŐVEL teljesen el is lehet hagyni. Így kíméli a máját, gyomrát is és az egész teste, közérzete meghálálja, hogy Ön visszatalált a természethez. 

Menjen sétálni, élvezze a friss levegőt. Kertészkedjen, fejtsen rejtvényt a szabadban. Mosolyogjon. Legyen ma is szép napja.

2023 © Natur-L | Minden jog fenntartva

error: VÉDETT TARTALOM, KÉREM NE MÁSOLJA!
×
×

Cart