probiotikum mix

Mire jó a probiotikum? Jobb emésztés, erős immunrendszer, kiegyensúlyozott közérzet!

Tudtad, hogy a bélflóránk egészsége közvetlen hatással van az egész szervezetünk működésére? A beleinkben élő mikrobák tömegét tekintve akár 2-3 kilogrammot is nyomhatnak, és ezek az aprócska lények az emésztésünktől kezdve az immunrendszerünkig számos alapvető funkciót támogatnak.

NATUR-L
bakteriumok

De mi történik, ha ez az egyensúly felborul?

 Gyakori betegségek, emésztési problémák, lehangoltság és még a stressz is nagyobb hatással lehet ránk, mint valaha. A modern életvitel sajnos nem kedvez a bélflóra egészségének: az antibiotikumok, az egészségtelen étrend és a folyamatos stressz mind hozzájárulhatnak a problémákhoz.

Miért fontos a bélflóra egyensúly?

Amikor egy baba világra jön, bélrendszere még steril. Az anyatej (illetve a tápszer) segítségével kezdik el a bifidobaktériumok benépesíteni a kisgyermek beleit, majd később számos más baktérium és gomba csatlakozik hozzájuk. Ezek a mikroorganizmusok nem csupán “bentlakók”, hanem aktívan részt vesznek testünk működésében: segítik az emésztési folyamatokat, a tápanyagok felszívódását, vitamintermelést és még a koleszterinszint szabályozását is.

Pár éve fedezték fel a kutatók a bélflóra elképesztő hatását az emberi pszichére! A bélflóra felborulása depressziót, szorongást, agressziót is okozhat. Helyreállítása tehát fizikai egészségünk mellett lelki békénkre is komoly hatással lehet!

Egy egészséges bélflóra esetében az emésztőrendszer zökkenőmentesen működik, az immunrendszer erős, és a hangulat is kiegyensúlyozott marad. Azonban számos tényező zavarhatja meg ezt a finom egyensúlyt, például az antibiotikumok és egyéb gyógyszerek használata, helytelen táplálkozás, vagy akár a pszichés stressz is.

Hogyan befolyásolják a különböző tényezők a bélflórát?

  • Antibiotikumok: Ezek a gyógyszerek nem különböztetik meg a jó és rossz baktériumokat, így a hasznos bélbaktériumok száma is csökkenhet, ami felboríthatja a bélflóra egyensúlyát.
  • Egyéb gyógyszerek: Szteroidok, fogamzásgátlók, savlekötők és egyéb gyógyszerek szintén károsíthatják a bél mikrobiomját.
  • Helytelen táplálkozás: A finomított szénhidrátok és cukrok fogyasztása különösen kedvez a káros mikroorganizmusok szaporodásának, míg a rostban gazdag étrend elősegíti a hasznos bélbaktériumok növekedését.
kakilás

Mit tehetünk a bélflóránkért?

A probiotikumok élő mikroorganizmusok, baktériumok, amelyeket ha megfelelő mennyiségben fogyasztunk, jótékony hatással vannak egészségünkre, különösképpen az emésztőrendszerünkre.

Ezeket gyakran nevezik „jó baktériumoknak”, és számos élelmiszerben megtalálhatók, mint például a joghurt, a kefir, a kombucha és a savanyú káposzta. Probiotikumat naponta érdemes fogyasztani, főleg antibiotikumos kúra vagy a fenti panaszok esetén, de tudni kell, hogy pl. a joghurtban lévő baktériumok kevéssé állnak ellen a gyomorsavnak, márpedig a cél a vastagbél.

A baktériumok nagy része ugyanis a vastagbélben lakik és dolgozik, ott van rájuk a legnagyobb szükség. Napi probiotikus joghurtfogyasztással is sokat tehetünk az egészségünkért – ha bírjuk a tejtermékeket – de a kapszulázott probiotikum azért célratörőbb, mert a jó baktériumok nagy mennyiségben érik el a célt a gyomorsav ellenálló kapszulának köszönhetően. 

bélbaktérium probiotikum bélflóra

Melyik probiotikum készítményt érdemes választani? 

Mindeképpen olyat, ami gyomorsavellenáló, bélben oldódó kapszulában van. Mi a Natur-L Probiotikum Mix-et ajánljuk!

A Natur-L kapszulái különleges, bélben oldódó anyagból készülnek, tehát a probiotikumok biztosan oda jutnak, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Minden kapszula egy kis hadseregnyi „jó” baktériumot hoz a beleidbe, amik azonnal hozzálátnak a munkához.

  • Tudományosan összeállított formula: A termékünk tartalmazza azt a 7 specifikus élő baktériumtörzset, amik a leginkább előnyösek az emésztési és immunológiai egészség szempontjából.
  • Prebiotikumokkal gazdagítva: Nem csak probiotikumokat kapsz, hanem prebiotikumokat is, amik táplálják és támogatják a „jó” baktériumok növekedését.

Mit várhatsz 3 hónap Natur-L Probiotikum Mix kúra után?

💙 Hatékonyabb emésztés: Elfelejtheted a puffadást, a mindennapos hasfájást és az emésztési zavarokat. A Natur-L Probiotikum Mix elősegíti a zökkenőmentes és hatékony tápanyag-feldolgozást. Természetesen vannak olyan hasi panaszok, amiket nem a bélflóra felborulása okoz, hanem laktóz-, fruktóz-, glutén-, hisztaminintolerancia, gyomorfekély, epekő, stb. Egy erősebb bélflórával ugyanakkor a szervezet védekező és regeneráló képessége is erősödik, tehát mindenképp teszünk magunkért, ha végigszedünk egy probiotikum kúrát.

💙Erősebb immunrendszer: A benne lévő 7 különböző élőbaktérium törzs erősíti immunvédelmed, így kevésbé leszel kitéve a betegségeknek.

💙 Jobb közérzet: Stabilizálja a bélflóra egyensúlyát, ami közvetlenül befolyásolja az idegrendszered és javítja a hangulatod.

NATUR-L

Hol lehet minőségi, sok bakériumtörzset tartalmazó, gyomorsavellenálló probiotikumhoz jutni?

Tudjon meg többet a Natur-L Probiotikum Mix-ről képre kattintva! 👇

2023 © Natur-L | Minden jog fenntartva

error: VÉDETT TARTALOM, KÉREM NE MÁSOLJA!
×
×

Cart