Már lassan a tavasznak is vége és még mindig sokan panaszkodnak állandó fáradtságra és kimerültségre. Télen lemerülnek a vitamin- és ásványianyag-raktáraink, amelyet tavasszal újra fel kell töltenünk, hogy megszűnjön az állandó álmosságunk és fáradtságunk.

Az egyik ilyen gyógynövény, amely segíthet az édesgyökér. Ha állandóan kimerültek vagyunk, akkor akár mellékvese-problémánk is lehet. Ha a szerveztetünk túl sok kortizolt, azaz stresszhormont termel, akkor is lehetünk folyamatosan fáradtak. Az édesgyökér egy szuper természetes gyógymód lehet a kimerültségre. Segítségével hatékonyan szállhatunk szembe a szervezetünkben zajló stresszel. Az édesgyökér hatására a kortizolszintünk is normalizálódni fog. A hagyományos kínai orvoslásban már évszázadok óta használják ezt a gyógynövényt.

Édesgyökér

A ginzeng számos jótékony hatása mellett az állandó fáradtság leküzdésében is segíthet. Egy adaptogén gyógynövényről beszélünk, amely szintén segít csökkenteni a stresszt. Ha csökken a stressz, akkor a szervezetünk is hatékonyabban meg tud küzdeni a fáradtsággal.

Ginzeng

Krónikus fáradtságra a maca gyökeret is alkalmazhatjuk. Ez a gyógynövény nagyon hatásos idegesség leküzdésére. A maca fokozza az éberséget és energikussá varázsol bárkit. A maca használata nem ajánlott a pajzsmirigybetegségben szenvedőknek.

Maca gyökér

A kínai hernyógomba egy másik természetes gyógymód lehet a fáradtság megszüntetésére. Ez a gyógynövény nagyon hatásos izomgyengeség esetén, de még a sportteljesítményt is segít megnövelni.

Kínai hernyógomba

A méhpempő is gyógynövénynek számít, ami nagyon hatékony lehet kimerültség és fáradtság esetén. A kínai gyógyászat már régóta használja depresszió kezelésére. A méhpempő nagy mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat. Segít az oxigénfelvételben, ami csökkenti a fáradtságot, hiszen ahhoz, hogy frissek maradjunk, minél több oxigénre van szükségünk.

Méhpempő

Az illatos rózsavarjúháj is hozzájárulhat a fáradtság leküzdéséhez. Segíti a mellékvesék működését és ezáltal a stressz leküzdésében is a segítségünkre lehet.

Illatos rózsavarjúháj