gyakori magas vérnyomás

Miért ilyen gyakori a magas vérnyomás?

A magas vérnyomás civilizációs betegség. Nem az Ön hibája. 

A XXI. század emberének napi ritmusa merőben más, mint dédanyáinké volt.

Ez a környezet egyfelől egy kényelmesebb és élvezetekben gazdag életet biztosít nekünk, másfelől viszont károsítja az egészségünket, hiszen az ember biológiailag nem napi 3000 kalória feldolgozott élelmiszer befogadására és ülő életmódra lett kitalálva.

NATUR-L

Egyértelműen kimutatható, hogy a magas vérnyomás a nyugati, jóléti társadalmak sajátja, ahogy a cukorbetegség is. Az evolúció egy napon biztos utóléri a megváltozott életkörülményeinket, de ez nem megy egyik generációról a másikra. 

A hagyományos magyar konyha remekei sem szívbarát voltukról híresek, de amikor Magyarországon a 90-es években kinyíltak a kapuk, nem győztük habzsolni a sok újdonságot. Chipsek, szénsavas üdítők, édességek tárháza, gyorséttermek, látványpékségek gyűrűztek be a mindennapjainkba.

Ez a sok zsíros, cukros, túlsózott étel az évek során megtette a hatását, hisz ne feledjük a régi bölcs mondást: Az vagy, amit megeszel. 

Emellett életmódunk mozgásban szegény. Legtöbbünk ülőmunkát végez napi 8 órában, a munkahelyre tömegközlekedéssel vagy autóval megyünk, hazaérve pedig vár a kényelmes kanapé és a TV egészen elalvásig. 

Az ember nem erre lett tervezve. Több tízezer évig aktív mozgással szereztük meg a betevőt, a ruháinkat, mindenért meg kellett dolgozni.  Persze, akkoriban egy szülés, egyszerűbb fertőzés vagy a csata heve vitte el az embert élete derekán, most pedig kényelmesen, kövéren és lassan halunk meg.

Már túl késő vagy tehetek még valamit a szívemért? 

Sohasem késő tenni az egészségért. Sőt, a magas vérnyomás lejtőjén visszafelé is vezet út. Kicsit rögös, kicsit munkás, de megéri végigjárni. 

Az életmódváltás az első, ez a civilizációs betegségek elleni legerősebb ütőkártya. 

Ezzel egyidejűleg kiválaszthatjuk, milyen módszerrel hatunk a szív-, és érrendszerünkre: a gyengéd, de hatásos gyógynövényektől kezdve a széleskörben felírt gyógyszerekig terjed a skála.

Életmódváltás…de hogyan? Sokkal egyszerűbb, mint gondolná!

Az vagy, amit megeszel. Régi bölcsesség, mély igazságot mond ki. Minden egyes falat, amit Ön a szájába tesz, lebomlik molekuláira, egy része felszívódik az Ön sejtjeibe, egy része pedig a széklettel kiürül. Minden egyes falattal a testünket építjük – vagy romboljuk. 

Az egészséges táplálkozáshoz 2 alapszabályt érdemes megjegyezni:

  • Minél kevésbé feldolgozott élelmiszereket fogyasszunk. 

Például a hús a legtöbb ember számára nagyon fontos táplálék. Nyersen nem lehet megenni, bizonyos fokon fel kell dolgozni. 

▶Ha a csirkét sóval, borssal, fokhagymával fűszerezem és sütőben megsütöm, az jó. 

▶Ha olajban kisütöm, akkor már lehetnek bizonyos kémiai reakciók, amik ártanak a húsnak, ez attól függ, milyen olajat használunk. 

▶Ha a húst nagyipari módon mindenestül bedarálják, pépesítik, adnak hozzá szójalisztet, adalékanyagokat, nitráttal fecskendezik, aromával ízesítik, színezik, formázzák, és kijön a végén egy felvágott…lehet az akármilyen finom, de az biztos, hogy sokkal több káros anyag van benne, mint tápanyag. 

Törekedjük rá, hogy minél kevesebb feldolgozási folyamaton átesett ételt együnk, készételek helyett nyersanyagokat válasszunk, melyekből mi varázsolunk ebédet. A pörkölttel sincs semmi gond, csak sertés helyett inkább csirkét válasszunk, fehér tészta helyett pedig durumot. 

  • A bevitt táplálék mennyisége legyen arányos a napi mozgás mértékével. 

Más a napi tápanyag és kalóriaigénye egy építőipari segédmunkásnak, egy irodai asszisztensnek és egy otthonülő nyugdíjasnak. Aki aktív életet él és sok fizikai munkát végez, annak muszáj sokat ennie, hogy fenntartsa a teste energiaigényét és időnként beleférnek zsíros, cukros ételek is.

Aki viszont nagyrészt üldögéléssel, tévézéssel tölti a napjait, annak napi 2000 kalória is bőven elég. Főzzön finom leveseket, főzelékeket, könnyű sülteket zöldkörettel. Tele van az internet izgalmas és ízletes egészséges receptekkel, kísérletezzen bátran, élje ki az alkotás örömét a főzőcskében.  

Nagyon fontos a mozgás, jót tesz a szív-, és érrendszernek, ízületeknek, cukorbetegségnek. Nem kell nagy ugrabugrára gondolni, napi fél óra séta és fél óra torna már megteszi a hatását. Előnyben a kutyások, nekik adott a mindennapi séta 🙂

Az egészséges életmód egyik titka, hogy olyan dolgokat veszünk magunkhoz, amelyek kevés összetevőből készülnek és közel állnak a természetes állapotukhoz. Ez igaz ételre, italra, de még a gyógyszerekre, vitaminokra is.

A természet erejével semmi sem érhet fel. A természetben megtalálhatóak olyan növények, melyek fogyasztása csak a javunkat szolgálja. Ilyen például a fokhagyma. Antibakteriális, védi az immunrendszert, tisztítja az ereket. Minden áldott nap enni kéne. Ilyen a galagonya. Értágító és csökkenti a vérnyomást, védi a szívet.

De honnan szerezzen galagonya bogyót vagy olajfalevelet? Ha mindennap fokhagymát enne, egy idő után a házastársa beadná a válópert. A természetes megoldások keresése néha macerás, nem tagadom. Ezért szerettük volna megkönnyíteni az életét azoknak, akik hasonlóan hozzánk, a természet erejével akarják felvenni a harcot a modern kori betegségek ellen.

Sok, patikában kapható gyógyszer alapja is gyógynövény. Mikor bebizonyosodik, hogy egy gyógynövény valóban hatásos, kivonják belőle a hatóanyagot. Eddig a pontig minden rendben, ezt mi is így csináljuk. 

Sok esetben ezután a gyógyszergyárak modellezik a hatóanyag molekuláris szerkezetét és mesterségesen kezdik előállítani, mert így olcsóbb. Hozzátesznek további szintetikus anyagokat, így készülnek a gyógyszerek. A hatóanyag megegyezik az eredeti, gyógynövényben található hatóanyaggal de a végeredmény kb olyan, mintha egy egy pohár kólát hasonlítanánk össze egy marék mandulával. 

Mindkettőben van 150 kalória, ami energiát ad, de amíg a kólában nincsen tápanyag csak mesterséges anyagok, addig a mandula, amellett, hogy energiát ad, feltölti a szervezetet fehérjével, rostokkal, ásványi anyagokkal is.

Ugyanígy érdemes gondolni a természetes étrend-kiegészítőkre is. Amellett, hogy tágítja az ereket, az emésztésnek is jót tesz. Amellett, hogy tisztítja az ereket a lerakódástól, még a szervezet más táján lobogó gyulladást is enyhíti.

A gyógyszereknél ez pont fordítva van. Leviszi a vérnyomást, de kicsinálja a gyomrot. Csökkenti a koleszterint, de terheli a májat. 

Természetesen nem minden problémára létezik gyógynövényes megoldás. Ha fáj a feje, nincs az a gyógynövény, ami húsz percen belül olyan hatásosan csillapítaná a fájdalmát, mint az ibuprofen vagy a paracetamol. 

A vérnyomás leghatásosabb csökkentését az étrendje és életmódja változtatásával érheti el. Emellett érdemes természetes étrend-kiegészítőt szedni, ami szelíden zabolázza meg a vérnyomását, azzal, hogy pl., hogy tisztítja és tágítja az ereket. Ezzel párhuzamosan lehet a gyógyszeradagot csökkenteni. Ha életmódváltásra és természetes megoldásokra adja a fejét, a gyógyszereket IDŐVEL teljesen el is lehet hagyni. Így kíméli a máját, gyomrát is és az egész teste, közérzete meghálálja, hogy Ön visszatalált a természethez. 

Menjen sétálni, élvezze a friss levegőt. Kertészkedjen, fejtsen rejtvényt a szabadban. Mosolyogjon. Legyen ma is szép napja.

NATUR-L

Magas hatóanyag-tartalmú, magyar gyártású gyógynövénykapszulák a szív védelmében. ❤

Tudjon meg többet a képre kattintva! 👇

2023 © Natur-L | Minden jog fenntartva

error: VÉDETT TARTALOM, KÉREM NE MÁSOLJA!
×
×

Cart