Méregtelenítés? – Csak megfontoltan!

A méregtelenítéssel kapcsolatosan megoszlanak a vélemények. Van, aki szerint nincs semmi értelme, míg mások szívesen végigcsinálnak egy-egy kúrát. Közismert tény, hogy ha egészségesen működik a szervezetünk, akkor természetes módon meg tudunk szabadulni a méreganyagoktól. Miért ne könnyíthetnénk meg a dolgát? Mit tehetünk ennek érdekében?

Szükséges-e?

A méregtelenítéssel kapcsolatban még a szakértők körében sincs egyértelmű álláspont. Egyes táplálkozásszakértők kifejezetten ajánlják a rendszeres időközönként végrehajtott tisztítókúrát. Mások viszont mindenáron le akarnak beszélni minket róla. Akkor hol az igazság?
Amennyiben egészséges szervekkel rendelkezünk, akkor szervezetünk önállóan is képes rá, hogy megszabaduljon a méreganyagoktól. Ehhez semmilyen külső segítségre nincs szüksége.
Pedig néhány anyag (pl. nehézfémek, cián, ólom, higany) képes felhalmozódni a szervezetünkben. Ezek azért veszélyesek, mert beleinkben akár kilónyi mennyiségű salakanyag keletkezhet, amely nem tud megfelelően távozni. Ez a salakanyag gátolja a tápanyagok felszívódását. Ez pedig a szervezetünk legyengüléséhez, és különféle betegségekhez vezethet.
Ezt nem szabad figyelmen kívül hagynunk. De roppant körültekintőnek és óvatosnak kell lennünk!

A veszélyekről

A méregtelenítés önmagában nem veszélyes. A probléma akkor kezdődik, ha valaki nem megfelelően végzi. De melyik a leggyakoribb veszélyek?
Az egyik gyakori hiba, hogy túlzásokba esünk. Ha hirtelen drasztikus változásokat vezetünk be táplálkozásunkba, akkor az megviseli a szervezetet. Ilyen például, ha hirtelen olyan élelmiszereket hagyunk el étrendünkből, amelyekre egyébként szükségünk lenne.
Van, aki fogyókúrás céllal kezd bele egy tisztítókúrába. Pedig a méregtelenítés célja egyáltalán nem a pluszkilók eltűntetése!
Néhányan rossz készítményeket választanak, amelyek veszélyes anyagokat tartalmaznak, külföldről érkeznek, és nincsenek ellenőrizve.
Ha helytelenül végezzük a méregtelenítést, akkor a kúra teljesen felboríthatja a bélrendszer működését. Idősebb korban akár súlyos állapotot idézhet elő!
Amit még gyakran elrontunk, hogy a kúrát követően azonnal visszatérünk korábbi életvitelünkhöz. Úgy gondoljuk, hogy most eleget foglalkoztak egészségükkel, egy darabig biztosan “ellesz”. Pedig egészségünk mindennapos törődést igényel!

Hogyan csináld jól?

Ahhoz, hogy jól csináld a méregtelenítő kúrákat, néhány egyszerű szabályt kell betartanod:
• Fogyassz elegendő mennyiségű folyadékot (víz, gyümölcslé vagy zöldségek leve, zöld tea formájában)
• Hagyd el az alkoholt, kávét és fekete teát a kúra ideje alatt
• Kerüld a mesterséges összetevőket tartalmazó élelmiszereket
• Fogyassz rostban gazdag élelmiszereket
• Egyél rendszeresen, naponta akár 4-5 alkalommal, a szokásosnál kisebb adagokat
• Fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt
• A rendszeres mozgásról sem szabad megfeledkezni!

Szabadulj meg a méreganyagoktól!

Akármennyire körültekintőek vagyunk, a nehézfémek könnyedén bejuthatnak szervezetünkbe. Innentől pedig nem kell sok ahhoz, hogy lerakódjanak a sejtekbe, és a lágyrészekbe. Így anélkül betegítenek meg minket, hogy észrevennénk!
A méregtelenítő kúrák egy része hatástalan, vagy épp veszélyes. Tisztítsd meg szervezeted biztonságos módon!
A Spirella étrendkiegészítő chorella algát tartalmaz, amely a méregtelenítés nagymestere. Megakadályozza, hogy a káros anyagok felszívódjanak, tisztítást végez testünkben és kivezeti a szervezetből a mérgező anyagokat.
Ne engedd, hogy a mérgek megbetegítsenek. Szabadulj meg tőlük minél előbb!

Ezek a cikkek is érdekelhetik

Termék ajánló