Úgy, ahogy nincs két egyforma nő, úgy nincs két egyforma férfi sem.

Mindannyian tudjuk mi férfiak: kétféleképpen éljük meg a betegségeket.
Nálunk kétféle véglet létezik:

Egy kis náthába is képesek vagyunk belehalni

vagy már csak akkor cselekszünk, mikor már késő.

Bármelyik csoportba is tartozunk, muszáj elfogadnunk, hogy 40 év felett

Mindannyiunknak szüksége lehet egy kis segítségre.

Olyan hormonális változások indulnak el a szervezetünkben 40 éves korunk körül, amik a prosztatánkat is érinthetik. A prosztata-megnagyobbodás és a prosztatadaganat idősebb korunk felé ér el minket, de ne féljünk MÁR MOST tenni ellene azért, hogy 10-15 év múlva ne érezzük magunkat ramatyul…

Mi az a prosztata?

A prosztata egy gesztenye nagyságú mirigy, amely a húgycsövet veszi körül. A prosztata termeli és tárolja azt a váladékot, mely az ondó része és elősegíti a hímivarsejtek mozgását, valamint lúgos kémhatásával megvédi a spermiumokat a női savas közegtől.

Miért ennyire problémás a prosztata?

Ahogy öregszünk a hormonális változás okozta prosztata-megnagyobbodás bekövetkezése szinte törvényszerű. 50 év felett a férfiak 50%-a, 80 év körül már több, mint 80%-a észleli magán a kellemetlen tüneteket. A prosztata akár őszibarack nagyságúra duzzad és elzárja a húgycsövet. Gyakori és akár fájdalmas vizelési inger; gyenge, akadozó vizelet jelentkezik, valamint a vizelet a hólyagban pang, fertőzéseket okozva. A pangás és fertőzés visszahat a vesékre, károsítva azokat. A húgyhólyag izomzata károsodik, vizelettartási problémák lépnek fel. A megnagyobbodott prosztata az esetek jelentős részében impotenciát okozhat. 

A jó hír az, hogy…

…mindannyian elkerülhetjük ezeket a szörnyű tüneteket. A prosztata-megnagyobbodás ugyanis megelőzhető! Bizonyára Te is sokat hallottál már a tévében a fűrészpálma vagy más nevén a szabalpálma és a tökmagolaj jótékony hatásairól. Mindkettő klinikailag bizonyítottan segít megelőzni a bajt, rendszeres szedésükkel késleltethető, elkerülhető a megnagyobbodás.

A prosztata-megnagyobbodás időnként daganatos elváltozássá fajul. Nem minden esetben, és nem is minden prosztataráknak előzménye a megnagyobbodás, de azért van összefüggés a két elváltozás között. A prosztatarák a második leggyakoribb halálok a férfiak között.

… az idejében felismert prosztatarák 90%-ban gyógyítható!

Sokszor csak legyintünk: “Ez velem nem történhet meg!” …Tudod mi a közös Andrew Lloyd Webber, Robert DeNiro, Ben Stiller és  Roger Moore-ban? Mindannyian megküzdöttek a prosztatarákkal!

Az Ő történetükből egy életbevágóan fontos következtetést vonhatunk le, ne féljünk szűrővizsgálatra menni, mert az életet ment!

Roger Moore

A híres 007-es ügynöknél 65 éves korában derült ki, hogy prosztatarákja van.

Ben Stiller
2014-ben diagnosztizálták nála, amikor még csak 48 éves volt és nem volt semmilyen tünete, valamint a családjában sem fordult még elő. Egy rutinvizsgálat során elvégzett PSA-teszttel derült fény a betegségére.

Egy írásában így vall: “A PSA teszt megmentette az életemet. Szó szerint. Ennek köszönhetően írom most ezeket a sorokat…”. Nem a celebsége, az ismertsége, a pénze mentette meg. A PSA teszt volt az, ami megmentette Ben Stiller életét.

A betegség előrehaladott állapotában a betegek csupán 29%-ának van esélye a felépülésre.

A betegségnek kezdetben nincsenek jelei! Ezért a megelőzés mellett a rendszeres szűrővizsgálat is életbevágó fontosságú.

Igen, tudom, nagyon rossz híre van az urológiai vizsgálatoknak, még a gyomrunk is összeszorul, ha az urológusra gondolunk. De ez olyan, mint a nőknél az éves rákszűrés. Azonban gondoljunk csak bele, nekünk mennyivel könnyebb, ugyanis mi már otthon, kényelmes körülmények között elvégezhetjük a PSA tesztet, és csupán egy csepp vérből kb 10 perc alatt megkaphatjuk az eredményt.

A PSA ( prosztata-specifikus antigén) egy olyan fehérje, mely kizárólag a prosztatában termelődik. A vérben megtalálható szintje a prosztataszövet térfogatával arányos, magas értéke a prosztatarák jele lehet. A gyorsteszt a PSA szintjét méri a vérben. A magas PSA-érték a daganat mellett jelezheti a prosztata gyulladását (prostatitis) és a prosztata jóindulatú megnagyobbodását is.

Menj biztosra, végezz el otthoni szűrést PSA teszttel! A teszt használata nagyon kényelmes. Egy pici szúrás az ujjbegyen, 10 perc várakozási idő és a teszt megmutatja, hogy a véredben a normálisnál magasabb-e a PSA szint.

Mit tegyek, ha a teszt pozitív?
Ha a teszt pozitív, akkor se ess kétségbe! Szerencsére már tudod, hogy valami nincs rendben és mielőbb utána járhatsz, hogy mi áll a megemelkedett PSA szint hátterében – jó-, vagy rosszindulatú daganat, megnagyobbodás vagy gyulladás. Az urológia nem beutaló köteles szakrendelés, tehát azonnal szakorvoshoz fordulhatsz a teszted eredményével. Ő további vizsgálatot fog elrendelni, amíg ki nem derül a pontos diagnózis. Bármi is legyen a helyzet, tudod, TE már megtetted a legfontosabb lépést – elvégezted a szűrővizsgálatot és rajta vagy a megoldáson! A prosztatadaganat gyógyítható!

És ha a tesztem negatív? Ünnepeld meg 🙂 Elkezdheted a megelőzést, és ne felejts évente tesztelni. És soha ne feledd, ez olyan, mint a nőknél az évenként nőgyógyászati vizsgálat. De gondolj mindig abba bele, milyen szerencsések vagyunk, hiszen férfiként ezt a tesztet otthon, saját magunknak is elvégezhetjük.

Mit tehetek az egészségemért, mit tehetek a megelőzésért?

Hallottál már a fűrészpálma és tökmagolaj jótékony hatásáról? Ha máshol nem, akkor a tévében biztos. 

Klinikailag bizonyított, hogy a hidegen sajtolt tökmagolaj segít a prosztata védelmében. A többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag olaj hozzájárul a szellemi teljesítőképesség javításához, a koleszterinszint csökkentéséhez és a szívinfarktus megelőzéséhez. Megtalálható még benne: kalcium, vas, magnézium és cink, valamint gazdag E-, F- és B vitaminokban, és a D-vitamin tartalmának köszönhetően még a gyomrot is védi.

A másik növény, amely a prosztata őre, az a fűrészpálma. A gyümölcsében található zsírsavak lassítják annak az enzimnek a termelődését, amely a tesztoszteront átalakítva prosztata-megnagyobbodásért felelős. Több tanulmány értékelése után bebizonyosodott, hogy a prosztatarákban szenvedőknél a fűrészpálma eredményes alternatív kezelés lehet. A férfiaknál az idő előrehaladtával csökken a tesztoszteronszint és nő a DHT nevű hormonszint, mely felelős a hajhullásért, kopaszodásért. A szabalpálma kivonat segít egyensúlyban tartani a tesztoszteronszintet, ezáltal segíthet a hajkorona megőrzésében is.

Miben más a mi termékünk?

Egy üvegcsébe zártuk ezt a két csodanövényt és még olivaolajat is tettünk mellé a hatékonyabb felszívódás érdekében. Termékünk teljes mértékben adalékanyag, színezék és tartósítószermentes, ezáltal is helyet hagyva a gyógynövények hatóanyagainak.

Ez a Natur-L Fűrészpálma-és tökmagolaj kivonata, amely minden cseppjében a férfi egészséget segíti és ezáltal a 40 év felettiek titkos fegyvere.

Ne késlekedj, vásárold meg még ma és tegyél már most a megelőzés érdekében!

Megalkottuk Számodra a Prosztata-óvó csomagunkat, melyben egy PSA gyorsteszt és 2 üveg Fűrészpálma- és tökmagolaj termékünk található.

A szállítás miatt sem kell aggódnod, sima barna dobozba csomagoljuk, hogy ezzel is meglegyen a diszkréció.

Miért tesszük mindezt?

Mert hiszünk abban, hogy ha minél több férfitársunkhoz eljut az az információ, hogy mennyire fontos a szűrővizsgálat és az férfi-egészség védelme, akkor nagyban segíthetünk a prosztatarákban elhunytak számának csökkentése érdekében. Hiszen valakinek Te a fia, a férje, a párja, az apja, a nagyapja, az öccse, a bátyja vagy a haverja vagy, éppen ezért FONTOS VAGY!