A citromfű és az alvási gondok kapcsolata

Az emberek jelentős részénél megjelenik valamilyen alvási zavar, legyen az krónikus alváshiány, vagy amelynek még nagyobb a gyakorisága, az éjszakai ébrenlét.
Ezeket a problémákat kezelni kell, lehetőleg meg kell szüntetni őket. Sok gondot tudnak okozni, például a súlyfeleslegtől sem tud könnyen megszabadulni az a személy, aki nem kielégítően, rendszertelenül alszik, valamint akár krónikus betegség kialakulsásához is vezethet.
Az alvási problémák és az álmatlanság kezelésén a citromfűkivonat nagyon sokat segíthet, ugyanis segít az elalvásban, az éjszakai felriadást, felébredést megszünteti, amelyek kialvatlanságot okozhatnak. Csökkenti a szorongás, a depresszió kialakulását, valamint rendkívül jó stresszcsökkentő, közepes szorongásos zavarok esetén is bátran használható.

A citromfüvet lehet alkalmazni más problémák esetén is. Emésztési zavaroknál, herpesz megjelenésekor nagy segítség lehet, enyhíti a hányingert, és mivel képes csökkenteni az izgatottságot, a fokozott izgalmat, ami az Alzheimer-kór egyik tünete, így ebben az esetben is igénybe lehet venni.

Az egyik legnélülözhetetlenebb szükségletünk az alvás, ugyanis ekkor próbálja a szervezetünk kijavítani a napközbeni hibákat.

Az elalvásban a citromfű mellett más is segíthet, például a magnézium, a kamillatea, valamint a macskagyökér-kivonat, továbbá ha mindig ugyanabban az időben fekszünk le és kelünk fel, ha a hálószobában sötét van, nincs benne elektronikai berendezés, mivel a nyugodt alvást ezek megzavarják.

Mozogjon minden nap egy keveset, a lefekvési idejéhez mérve minimum másfél órával korábban vegyen forró fürdőt vagy zuhanyozzon. Ne étkezzen, ne fogyasszon alkoholt, koffeint elalvás előtt 3 órával.

Ezek a cikkek is érdekelhetik

Termék ajánló